«Гастромандри Львівщиною»: фермерські господарства області запрошують стати учасниками проекту

26 фермерських господарств у регіоні готові до початку туристичного сезону. Управління туризму та курортів і департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації планують залучити до проекту «Гастромандри Львівщиною» ще більшу кількість локальних виробників.

Як наголошують у департаментах, участь у проекті «Гастромандри Львівщиною» для фермерських господарств має низку переваг, серед яких:  впізнаваність бренду, лояльність клієнтів і додатковий дохід. 

«Ми позиціонуємо Львівську область як регіон здорового і безпечного відпочинку. Фермерські господарства пропонують туристам активності на  природі у сільській місцевості та здорову їжу. Плюс – це вигідно і для фермерів, бо є нагода збільшувати прибутки. Туроператори будуть приводити до них туристів, які купуватимуть крафтові смаколики. Бонусом реєстрації у проекті «Гастромандри Львівщиною» є партнерська підтримка від облдержадміністрації»,- зазначив заступник голови Львівської ОДА Віталій Загайний.

Нагадаємо, що метою проекту є промоція локальної продукції, налагодження співпраці з туристичним бізнесом та створення нових туристичних пропозицій.

За словами Ірини Юськевич, власниці торгової марки «Західний равлик», яка є учасницею проекту, ферма розширила продуктову лінійку делікатесних продуктів і пропонує повноцінні гастротури з екскурсіями господарством.

«Ми розробили нове тематичне меню, де туристи зможуть поласувати не лише равликовим та качиним м’ясом, а й м’ясом кролів-велетнів та індиків, схрещених зі страусами. Напрацьовуюємо також виробництво локальної фуа-гри, а також мусів з качиної та кролячої печінок», - розповіла пані Ірина.Віднедавна на території ФГ, яке розташоване у Солонківській ТГ, живе мавпенятко Чівас.

Фермерське господарство ФайнаBerry знаходиться у Давидівській ТГ. Зима завдала клопоту господарю Миколі Стецьківу. Велика кількість снігу погнула парникові тунелі. Але вже все полагоджено і у середині червня планують розпочинати сезон для відвідувачів. Можна буде приїхати і самостійно зібрати собі ягід або передплатити необхідну кількість товару з доставкою аж до листопада.

На молочній фермі Прикарпаття «Мукко», у Стрийській ТГ, на відвідувачів чекає зустріч з козами альпійської та заненської порід. Під час пізнавальної екскурсії можна побачити всі етапи виготовлення продукції та продегустувати сири.

Вартість екскурсії з дегустацією на одну людину зросла на 50 грн. Тепер вона становить 150 грн. Але за півсотні - можна підібрати собі шматок сиру додому.

Влітку на території господарства планують завершити будівництво ресторану.

На козячій фермі Двох Катерин - це Славська ТГ, упорядкували експозицію бойківського побуту (близько 200 експонатів), розширили дегустаційну зону. А ще облаштовують крамницю, де будуть продавати продукти спілки «Смак українських Карпат».

За цим посиланням можна побачити фермерські господарства, відкриті для туристів, на території Львівської області. 

Хто бажає приєднатись до проекту «Гастромандри Львівщиною», реєстрація в Google-Form тут.

Детальнішу інформацію запитуйте в управлінні туризму та курортів Львівської ОДА за телефоном: 0956638035 – Мар’яна Кукса, провідний інспектор.