В КУ «Центр надання соціальних послуг Городоцької міської ради» відбулося засідання «круглого столу» з питань консолідації зусиль суб’єктів соціальної роботи та шляхів вдосконалення методів протидії домашньому насильству в громаді

В рамках Міжнародної акції «16 днів проти насильства», на виконання закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», реалізовуючи державну політику з питань запобігання домашнього насильства та жорстокого поводження з дітьми в КУ «Центр надання соціальних послуг Городоцької міської ради» 24 листопада 2021 року відбулося засідання «круглого столу» з питань консолідації зусиль суб’єктів соціальної роботи та шляхів вдосконалення методів протидії домашньому насильству в громаді Городоцької міської ради, в якому взяли участь : Директор І. Дацко, начальник відділення соціальної роботи для сім’ї, дітей та молоді О. Шандра, фахівець із соціальної роботи М.Кадикало, психолог О.Тертека та начальник відділення соціальної допомоги вдома В. Бобеляк КУ «ЦНСП Городоцької міської ради», начальник служби у справах дітей Городоцької міської ради В. Містюкова, начальник сектору превенції відділення поліції №1 ЛРУП №2 ГУНП у Львівській області підполковник поліції Р.Хомик, старший інспектор Р. Мазур та інспектор О.Гевко сектору ювенальної превенції ЛРУП №2 ГУНП у Львівській області, в. о. начальника Львівського районного сектору №1 філії ДУ «Центр пробації» у Львівській області майор внутрішньої служби О. Гуріна, начальник Городоцького бюро безоплатної правової допомоги І.Благута.

Під час зустрічі заслухано звіт про роботу центру щодо заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі за 2021 рік, обговорено питання співпраці, взаємодії, ефективного реагування на факти насильства, надання допомоги постраждалим особам, результативної роботи з кривдниками та питання проблемних сімей, які стоять на обліку центру, служби у справах дітей, поліції. В ході роботи круглого столу окреслено коло проблем, розв’язання яких сприятиме ефективній роботі у вказаному напрямі, розроблено план заходів з проведення щорічної акції «16 днів проти насильства».

Учасники круглого столу були єдині у думці, що найважливішу роль у запобіганні насильства у сім'ях відіграє інформаційно-просвітницька, консультаційна робота та злагоджена взаємодія всіх відповідних служб.