Рашисти пробують сіяти паніку в глибокому тилу ЗСУ

Сьогодні, коли під час активних бойових дій в південних та східних областях країни кацапи все більше стають міндобривом для наших чорноземів, рашисти все частіше вдаються до старих перевірених методів інформаційної війни: брехнею посіяти паніку в тилу противника та викликати панічні настрої серед населення.

Агресор-московит почав вдаватись до реалізації спеціальних інформаційних операцій з метою сіяння панічних настроїв серед громадськості, а також підриву бойового духу військовослужбовців ЗС України. 

Упродовж останніх кількох тижнів фіксується, особливо в соціальних мережах, певний ріст невдоволення мешканців «мирних» (тилових) областей України. Пов’язано це здебільшого з відсутністю регулярного зв’язку воїнів підрозділів територіальної оборони, національної гвардії та ЗСУ, які перебувають в зоні бойових зіткнень з окупаційними військами росії, зі своїми рідними та близькими.

Невдоволення зумовлене поширенням неправдивої інформації щодо масових випадків неналежного забезпечення військовослужбовців засобами індивідуального захисту, матеріального-технічного забезпечення, тощо, в результаті чого фіксуються втрати особового складу.

Зрозуміло, що противником така проблематика активно використовується для поширення дезінформації та сіяння панічних настроїв. У російських пропагандистських ЗМІ та різного роду підконтрольних рф соціальних спільнотах інтернет-платформ («Фейсбук», «Телеграм», Ютуб та інших) такі інформації смакуються з особливою цинічністю. У них одна мета: підрив довіри населення до керівництва України та ЗСУ, а також створення підґрунтя для можливості подальшого використання цієї тематики для зниження обороноздатності нашої держави. 

Сьогодні у всіх громадян України одна мета: забезпечення перемоги над агресором. На війні не буває без втрат. Але жити під окупацією – це стовідсоткова смерть, лише віддалена у часі. Тому сьогодні потрібно зосередити увагу на пошуку шляхів вирішення наявних проблемних питань, в тому числі і в матеріально-технічному забезпеченні, військовому оснащенні ЗСУ. Мусить бути сконсолідована моральна підтримка наших захисників на передовій та їх родин, які очікують вдома своїх рідних. У жодному випадку ми не маємо права допустити появи та розвитку конфліктних ситуацій на території тилових областей України. Зараз усім важко. Але не час відкривати внутрішній фронт всередині самої країни проти своєї влади. Зі зрадниками і п’ятою колоною обов’язково розберемося після війни! 

Зберігати тверезий розум закликають нас усіх і самі бійці тероборони. Ось що написали воїни 103 бригади:  

«До уваги рідних, друзів і просто знайомих бійців 103 Бригади.

Не поширюйте фейки від провокаторів і просто корисних ідіотів – з ними згодом розбереться військова прокуратура. Кожен, хто свідомо поширює паніку і чутки на догоду ворогу – є ворогом! А щодо решти, почитайте розумні слова бійця нашої 103 Бригади:

Для тих хто чекає!

Дорогенькі наші, ми всі усвідомлюємо як вам важко. Постійні думки чи живий, чи не голодний, чому не дзвонить, плюс побутові проблеми на ваші плечі.

Але прошу зрозуміти - тут кінець цивілізації. Ворог нищить все, аби ми почували себе вкрай некомфортно. Тому якщо ваш милий тиждень не виходить на зв’язок, то в 99,99% він живий і здоровий. Він просто не може до вас зателефонувати. Він також не може вийти в найближче інтернет-кафе, замовити чашку еспресо і поспілкуватись з вами по Інтернету. Бо там, де літають гради – цивілізація вмирає. Знецінені гроші, вода лиш на чай, душ з вологих серветок стали нормою.

Інтернет є лише в обмежених місцях і для потреб ЗСУ.

Тому дуже вас прошу – не панікуйте, не оголошуйте своїх рідних в розшук. Не поширюйте панічну брехню типу «бригада в оточенні», «офіцери потікали», « з калашами проти танків» і т.д. Нічого такого немає навіть близько. Офіцери-штаби завжди з нами, ніяких оточень, лупашити є чим, ми тримаємось!

Зрозумійте будь-ласка, ворог намагається нас бити не лише мінами і снарядами, а ще й вашими сльозами. Аби поширити паніку, аби опустились руки.

Ми усі тут для того, щоб не гвалтували вас і не вбивали наших дітей.

Сьогодні – час сильних! Тримайтесь. Ніжитись будемо при зустрічі!

Сонце сходить, Перемога стає ще на день ближчою.

До зустрічі і Слава Україні!!!». 

 

Маркіян ВОЙТОВИЧ