Оголошуємо початок громадського обговорення щодо перейменування вулиці Заводської у Городку на вулицю Героїв УПА.

Городоцька міська рада оголошує початок громадського обговорення щодо перейменування вулиці Заводської у Городку на вулицю Героїв УПА.

Відповідне розпорядження (№125 від 16 серпня 2022 року) підписав голова Городоцької міської ради Володимир Ременяк. 

Рішення про присвоєння одній із вулиць Городка назви «Героїв УПА» викликане потребою гідного вшанування 80-ї річниці створення УПА – військово-політичного формування, що діяло в Україні впродовж 1942-1960 років, намагаючись зреалізувати ідею Української самостійної соборної держави. Через лави УПА  пройшло понад 100 тисяч борців за волю України. За участь у повстанському русі чи його підтримку каральні органи тоталітарної радянської машини репресували понад пів мільйона осіб.

Нагадаємо: задля гідного відзначення 80-річчя створення УПА депутати Городоцької міської ради  прийняли рішення щодо проголошення 2022-го у Городоцькій громаді Роком Української повстанської армії.

Організатор громадського обговорення - Городоцька міська рада.

Громадське обговорення триватиме з 16 серпня по 19 вересня 2022 року.

У зв’язку із воєнним станом на території України, громадське обговорення відбуватиметься шляхом надання зауважень та пропозицій у письмовій формі на поштову адресу: Городоцька міська рада, майдан Гайдамаків, 6, м. Городок, Львівський район, Львівська область, 81500. Та на електронну пошту: gorodok_mr_lv@ukr.net.

Пропозиції приймаються у вказаний термін із зазначенням контактів заявника. Пропозиції та зауваження громадськості мають бути обґрунтовані.  

Пропозиції та зауваження, подані після встановленого терміну, не розглядаються.