Про різні аспекти життєдіяльності громади – під час щовівторкової апаратної наради.

Показники наповнення скарбниці громади за підсумком липня доволі втішні, зважаючи на складний уточнений бюджет – 99,2 відсотка до плану. Завдяки перевиконанню бюджету, вдалося уточнити його в сторону збільшення на 25 млн гривень.

З «грубших» проєктів, до реалізації яких плануємо приступити найближчим часом, – 5-й етап каналізування. Тендер оголосили, завершили перепроєктування обєкта-довгобуду. Є перспектива у цьому році довершити розпочате.

На дорогах громади продовжує роботу Мадпатчер. Досвід засвідчує: це оптимальний спосіб ремонту шляхів з асфальтним покриттям. Досить успішно вдається ліквідовувати ямковість на дорогах Городка та сіл громади. Плануємо відповідні роботи і на наступні періоди.

Зі спортивного:
Лучники КУ «Центр «Спорт для всіх» виступлять на чемпіонатах області та України, що відбудуться в серпні. Також громада прийматиме учасників обласних змагань зі стрільби з лука серед ветеранів.

Відповідальні змаги попереду у важкоатлетів та юних волейболістів. Вони – у процесі підготовки до чемпіонату області з важкої атлетики та обласної дитячої Ліги з волейболу.

У сфері молодіжній. Плануємо заходи з нагоди Дня молоді (тепер святкуємо по-новому, 12 серпня): майстер-класи, перегляд фільму проти неба, вечір ігор, тренінги.

У межах відзначення Дня Державного Прапора, Дня Незалежності (23,24 серпня) відбудуться тематичні врочисті заходи. У День пам’яті захисників України (29 серпня) громадою вшановуватимемо загиблих у боротьбі за рідну державу Героїв.

З нагоди державних дат 21-23 серпня КЗ «Городоцька публічна бібліотека» запрошує на перегляди документальних фільмів «Маріуполіс», «Євродонбас», «20 днів Маріуполя».

Щодо стану підготовки шкіл до нового навчального року. На недавньому засіданні конгресу місцевих і регіональних рад голова громади Володимир Ременяк озвучив проблематику неможливості з технічного та фінансового боку виконувати нові нормативи щодо укриттів у закладах освіти, затверджені згідно змін до Кодексу цивільного захисту. Колишні нормативи щодо простіших укриттів (на перших та цокольних поверхах, з дотриманням принципу двох стін) вже не діють, а облаштування сховищ у підвальних приміщеннях у ряді закладів не є реальним до виконання.

З альтернативою – сонячною енергією завдяки французьким донорам буде КНП «Городоцька центральна лікарня». Медзаклад також розглядає можливості для енергетичної автономності в зимовий період шляхом переобладнання існуючої котельні на тверде паливо.

Про зростання захворюваності на ковід повідомляють в КНП «Городоцький Центр первинної медичної санітарної допомоги».

Епідситуація загалом така.
З 30 липня по 5 серпня в громаді зареєстровано 72 випадки ГРВІ, 47,2 відсотка з яких – у дітей віком до 17 років. Попри зниження захворюваності у порівнянні з попереднім тижнем на 30%, медики фіксують повернення ковіду – занедужали 6 осіб, 1 госпіталізований. До лікарні потрапив 1 хворий з гострим вірусним гепатитом, ще 1 краянина з інфекційним мононуклеозом госпіталізували в інфекційний стаціонар м. Львова. Є 1 випадок скарлатини, нікуди не поділася «вітрянка» (2 випадки) – хворі лікуються амбулаторно. До медиків звернулися 3 особи зі скаргами на покуси. У двох випадках це відомі тварини, за якими ведеться спостереження. А пацієнту, якого вкусив сірий щур, проводять антирабічну вакцинацію.

Делегація представників міської ради взяла участь у Фестивалі мисливської культури в Ніско (Польща). Познайомилися і налагодили контакти з новообраним керівництвом у дружній нам громаді. Важливий момент для взаємин з партнерами, з якими Городоччину поєднує участь у спільних міжнародних проєктах.