В Україні останніми роками зазнало суттєвого посилення антитютюнове законодавство. Наголошуємо! На території Городоцької громади  діє заборона будь-якого куріння, вживання та використання  тютюнових виробів, електронних сигарет, пристроїв для споживання тютюнових виробів, електронних сигарет, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння, кальянів, трав’яних виробів для куріння  та предметів пов’язаних з їх вживанням  у місцях, визначених відповідно до ст. 13 Закону України №2899-IV «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх  шкідливого впливу на здоров’я населення». 

Абзацом 8 статті 13 Закону передбачена можливість для органу місцевого самоврядування,  за необхідності, самостійно приймати рішення про встановлення додатково визначених місць де буде діяти  відповідна заборона.

Розпорядженням міського голови від 19.08.2024 №99 визначені додаткові місця, де забороняється куріння, вживання, використання тютюнових виробів, електронних сигарет, тютюнових виробів без їх згоряння та кальянів, а саме:

території (не менше 10м), які знаходяться поруч із закладами охорони здоров’я, навчальними та освітньо-виховними закладами (включаючи дошкільні навчальні заклади, загальноосвітні школи, школу мистецтв), внутрішньо-дворові місця дитячого відпочинку та прилеглі до них території, зупинками громадського транспорту та зони відпочинку (включаючи міські парки, сквери).